Wine İle Kurduğumuz Programlar Nerede ?

Parrot Security TR

Wine Nedir ?
  Wine, Linux üzerinde Windows uygulamalarını çalıştırabilen bir tip uygulama katmanıdır. Wine’ın açılımı ise “Wine is not emulator” doğrusu “Wine bir emülatör değildir” dir. Ancak Wine’ın tüm windows uygulamalarını çalıştıramaz. Çünkü Wine’ın uygulama katmanı tüm windows kitaplıklarını ve kabiliyetlerini barındıramamaktadır. Aynı zamanda bu uygulama katmanı değişkenlik gösterebilir. Kısaca demek istediğim windows üzerinde çalışan bazı uygulamalar linux üzerinde de Wine aracılığıyla daha hızlı çalışabilir.
Wine'ye Kurduğumuz Programlar Nerede ?
  Şimdi gelelim sorunun yanıtına "Wine'ye Kurduğumuz Programlar Nerede ?". Wine'ye kurduğumuz programlar gizlidir. Ama Bu programların bulunduğu yere gidebiliriz. Örneğin bir önceki konuda Wine ile kurduğumuz Notepad++ uygulamasını çalıştıracağız.

  İlk önce Caja(Dosya Yönetici)'mizi açalım.

  Ve Location (Yer) kısmına "/home/usr/.wine" yazın. (/usr/)=Kullanıcı Adınız.

  Açılan yerde drive_c klosörüne girelim. Oradan kurduğunuz yere ya Program Files yada Program Files (x86) klosörüdür. Bizim bir önceki konumuzdaki Notepad++ kurulumunda biz Program Files klosörüne kurduk. Orada kurduğunuz programın ismi yazan klosöre girin. 

Parrot Security TR

  Burada uygulama ismi olan .exe dosyası bizim için önemlidir. Şimdi terminali açalım cd komutlarıyla uygulamanın bulunduğu yere gidelim. Ve terminale bu kodu yazalım. 
wine uygulamaismi.exe

Parrot Security TR

  Ve programımız açılır artık program üstünde dileğiniz herşeyi yapabilirsiniz. Sorunlarınızı yorumlara yazmaktan çekinmeyin yardımcı oluruz.

1 yorum:

  1. Bu yararlı paylaşımdan dolayı teşekkür ederim. Bi süredir arıyordum en iyi anlatımı sizin sitenizde buldum :)

    YanıtlaSil